OVER ONS

Kwaliteitsvlees

ECHT BOERDERIJVLEES

Ons verhaal

Onze dieren lopen bijna jaarrond buiten, alleen in de winter gaan ze op stal. Op de boerderij zijn de dieren gehuisvest in ruime hokken met stro. De voeding van de dieren wordt door onszelf verbouwd en aangevuld met krachtvoer.

De kalveren blijven ± 7 maanden bij de moeder. De stierkalveren worden daarna afgemest en verkocht als 2 sterren Beter leven vlees. De vaarskalveren worden weer ingezet als fokdier om zo de veestapel op niveau te houden. De koeien die uit de fokkerij gehaald worden mesten we af en dit vlees wordt verkocht in onze boerderijwinkel. Er worden dus uitsluitend vrouwelijke dieren geslacht voor de huisverkoop. Dit is een bewuste keuze, omdat vrouwelijk vlees rijper, malser en smaakvoller is.

Familie Emmink

0
Verkooppunten
0 +
Jaren ervaring
0 +
Koeien op de boerderij

VAN BOERDERIJ TOT VLEESPRODUCT

Hoe we te werk gaan

Echt Boerderijvlees

Het proces

Onze koeien leven onder de goede omstandigheden, zoveel mogelijk buiten. Enkel in de winter bevinden de dieren zich in de stal, waar ze alle ruimte krijgen. De voeding van de dieren wordt door onszelf verbouwd en aangevuld met krachtvoer.

De kalveren blijven voor zeven maanden bij de moeder. De stierkalveren worden afgemest en vervolgens verkocht als 2 sterren beter leven koe. De vaarskalveren worden weer ingezet als fokdier om zo de veestapel op niveau te houden. 

Wij brengen de dieren zelf naar de kwaliteitsslager. Als de koe geslacht is, dan wordt het vlees als karkas 10 dagen in de koelcel gerijpt om vervolgens verwerkt te worden. Dit besterven is heel belangrijk voor het vlees. Dit is een natuurlijk proces en bevordert de smaak, malsheid, houdbaarheid, stevigheid van het vlees.

Na dit proces wordt de koe uitgebeend en klaargemaakt om er allerlei producten van te maken. Dit gebeurt in een gekoelde schone ruimte. Het verse vlees wordt vacuüm verpakt, voorzien van etiket en daarna diep ingevroren.