Ingredienten
- 4 bieflapjes (ca. 100 gram per stuk) van Uut ’t Veld Boerderijvlees
- 2 teentjes knoflook
- sap van halve citroen
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 Spaanse rode peper of een paar druppels tabasco
- een halve theelepel korianderpoeder
- 4 eetlepels plantaardige olie (Geerts’Best)
Voorbereiding
Leg de bieflapjes één voor één tussen twee velletjes folie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze eens zo groot zijn geworden.
Plet de gepelde knoflookteentjes onder de platte kant van een mes of onder dezelfde panbodem. Doe ze in een schaal en roer er het citroensap, de ketjap, de bruine suiker, de fijngesneden rode peper en de korianderpoeder door. Roer er tenslotte de olie door. Leg de bieflapjes in de marinade en keer ze om, zodat ze rondom met de marinade zijn bedekt. Laat circa 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Bereidingswijze
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog op keukenpapier. Zet een grote koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en laat deze zonder vet goed heet worden. Het vlees moet meteen dichtschroeien als het de bodem van de pan raakt. Bak de bieflapjes met een paar tegelijk om en om in de hete pan bruin. Dat duurt niet langer dan 1 a 2 minuten per kant. Eventueel naar smaak een beetje zout toevoegen.
Deze bieflapjes zijn heerlijk bij gebakken aardappelen en een gemengde sla.